Na prodajnih policah različnih supermarketov, spletnih prodajaln in veleblagovnic se vsak dan znajde toliko novih parfumov, da jim je skoraj nemogoče slediti. Med vso to poplavo dišav je težko izbrati parfum zase, kaj šele takšnega, ki bi bil primerno darilo za prijatelja, družinskega člana ali celo znanca. Ste že kdaj pomislili, da bi bilo parfum dobro izbrati na podlagi osebnosti tistega za kogar ga kupujete ali letnega časa v katerem je rojen? Če ste na tem področju precej novi, vam lahko s spodnjimi nasveti zlahka pomagamo - tako bo darilo izpolnilo oba omenjena kriterija!

Pomladne dišave

Vpliv parfuma na vzdušje posameznika vsekakor ni zanemarljiv. S preprostim vonjem cvetlic, kot so vrtnice, vijolice, jasmin, pomarančevec in mnogi drugi, lahko iz ljudi izvabite spomine na pomlad ali pa jim pričarate sliko, ki jih bo ponesla med polja dehtečih rož in sadovnjakov, tem vonjem pa so še posebno naklonjeni tudi tisti, ki so rojeni v prav tem letnem času. Da so cvetni in sadni vonji pri ljudeh zelo priljubljeni in navdušujejo še posebno pomladi, priča tudi njihova izjemna prodaja. Med najbolj prodajane tako spadajo parfumi KenzoDolce in Gabbana in pa dišave izpod rok Paca Rabanna, tako da vam v primeru, da tavate v temi, svetujemo, da posežete po omenjenih, saj boste z njimi težko zgrešili. 

Pomladne dišave glede na tip osebnosti

Naslednjih nekaj opisov vsebuje najbolj primerne pomladne dišave glede na tip osebnosti posameznika, ki mu jo podarjate.

Mladostniško-žurerska
Izberite cvetne parfume z dodatkom sadnih, lesnih ali začimbnih vonjev! Za vse, ki se radi zabavajo in želijo svojo ženskost in igrivo naravo pokazati tudi navzven, so prava izbira cvetni parfumi z dodatkom, kot na primer cvetno začimbna Omnia Indian Garnet ali spontan Cabotine znamke Gres, ki zapeljuje s cvetno-sadnimi in udarnimi notami mošusa, sandalovine in vetiverja. Kot sredstvo za zapeljevanje je odličen cvetno sadni vonj opojnega parfuma Desigual Sex, saj lahko ženske z njim svojo energijo preusmerijo v očarljivost in tako omrežijo moške partnerje. Se lahko domislite boljšega darila za vaše energične samske prijateljice?

Flirtajoča
Vse flirtajoče gospodične, ki svojo ženskost rade izkoristijo v svoj prid, bodo svoj pečat zagotovo pustile z dišavo kot je  Magnetism. Ravno prav čuten, sladkoben in ženstven parfum za pritegovanje pozornosti vseh, ki jim stopijo na pot, hkrati pa ni niti preveč vsiljiv niti osladen. 

Romantična
Vsem tistim, ki se jim oči zasolzijo ob ogledu romantičnih filmov, v prostem času rade prebirajo romane, kot najboljši primer zmenka pa sanjajo o večerji (po možnosti na plaži) pod nebesnim svodom, je parfum kot je Omnia Crystalline pisan na kožo. Mešanici cvetno-sadnih vonjav se ne bo mogel upreti prav nihče, zato se bo uporabnica dišave morebiti lahko kaj kmalu prelevila v lik iz knjige ali filma po usodi katerih tako zelo hlepi.

Drzno-prefinjena
Ženske z drznim in prefinjenim značajem naj izbirajo dišave z močnimi sestavinami in ravno takšne kot je Blue Jeans – za tiste, ki želijo resnično izstopati.